In Alkmaar gebeuren de laatste jaren mooie zaken op blues gebied. Men startte in 2011 zo vanuit het niets een blueskroegen festival. Met meer dan 100.000 bezoekers was deze eerste editie gelijk een groot succes. Adel verplichtte en het jaar daarop kreeg men het voor elkaar het eerste buitenpodia te plaatsen en Poppodium Victorie erbij te betrekken. Uit dit initiatief is zelfs een vaste samenwerking ontstaan met als resultaat een maandelijkse bluesavond.

Inmiddels uitgegroeid tot het grootste bluesevenement van Nederland zal heel Alkmaar en omgeving de dagen 27, 28 en 29 september weer uit lopen voor de derde editie. Zelfs het winkelcentrum zal zaterdag tot 23.00 open zijn zodat er tussendoor genoeg is te doen. Meer dan 60 optredens zullen er dat weekend te zien zijn. Talentvolle jonge bands maar ook de Nederlandse top uit het bluescircuit zoals b.v. Twelve Bar Blues Band.

Publiekstrekker en opener van het festival is Gerry McAvoy’s Band Of Friends. Ted McKenna en Gerry McAvoy maakten beiden deel uit van de begeleidingsband van de legendarische Rory Gallagher. Partner in crime is de uit Nederland afkomstige Marcel Scherpenzeel op gitaar. Zij vormen een ingespeeld trio en nemen je mee om samen de muziek van Rory Gallagher te vieren. Fans van de legendarische Ier komen sowieso aan hun trekken het weekend. De betrokkenheid van Rory Gallagher Tribute Nederland bij de organisatie staat daar garant voor. Uiteraard is op de website van Alkmaar Blues Expres het hele programma te vinden inclusief een te downloaden plattegrond.

27 september – 20.00:  Band Of Friends – Poppodium Victorie, Alkmaar

Deel: