De meeste artiesten en muzikanten maken albums. Cyril Neville, zanger, dichter, percussionist, Neville Brother, ex lid van de legendarische groep The Meters en tegenwoordig ook lid van de Royal Southern Brotherhood, maakt stoofpotten( gumbos) , bestaande uit  een smakelijke en dampende mix van soul, blues, funk, swamp rock en New Orleans R&B . En dit alles valt te beluisteren op zijn nieuwe CD “Magic Honey” dat 30 september zal verschijnen.

Opgenomen in Studio In The Country, in Bogalusa-Louisiana, en geproduceerd door David Z die eerder heeft gewerkt met Prince, Buddy Guy en Etta James en met “Mean” Willie Green- drums, Cranston Clements-gitaar, Carl Dufrene-bass en Norman Caesar-keys, en op backing vocals echtgenoot Gaynielle Neville en zoon Omari Neville. Verder met de New Orleans veteranen en levende  legendes Allen Touissant en Dr John, en Walter Trout en Royal Southern Brotherhood maatje Mike Zito op gitaar.

Mike Zito zegt over Cyril Neville:” Oh, Cyril is quite the character. I mean, he’s THE guy, He’s got all the stories. He’s been all around the world a million times, played with everybody and their brother. He’s toured with the Rolling Stones, he’s friends with Keith Richard, he’s written songs with Bono. He’s done everything anybody could ever do…”.

Cyril

 

Deel: