Ziggo Live, platform voor showcases in een intieme setting van vaak beginnende maar soms ook al bekendere artiesten, bood vanavond een podium aan Jacco Gardner uit Zwaag, en The Boxer Rebellion uit Londen.

Het is warm in Club Ziggo, en vrij druk als Jacco Gardner’s band om 20:15h het spits afbijt.
Net 25 jaar oud heeft Jacco al veel lof toegezwaaid gekregen. Bejubeld door 3 voor 12, besproken als ‘New Band Of The Day’ in The Guardian, optredens in DWDD, op Noorderslag en het prestigieuze SXSW (South by South West) festival in Austin, Texas, het kan niet op. Zijn debuutalbum Cabinet of Curiosities (uitgebracht in februari op het Amerikaanse label Trouble In Mind) is een verzameling schitterend gepolijste, en perfekt uitgevoerde muziek die doet denken aan Beach Boys, Zombies en Pink Floyd. Dat album speelde Jacco integraal vanavond, en hij wist het al even verbazend perfekt te laten klinken als op CD. Prachtig.
Setlist
1 Where Will You Go
2 Cabinet Of Curiosities
3 Summer’s Game
4 Puppets Dangling
5 Clear The Air
6 The One Eyed King
7 Watching The Moon
8 Lullaby
9 The Ballad Of Little Jane
10 Chameleon
www.jaccogardner.com

Na het ombouwen voor The Boxer Rebellion wordt het aanzienlijk drukker rond het podium. Het is duidelijk dat de meeste aanwezigen vanavond voor hen zijn gekomen. En als je ze daadwerkelijk wilt zien moet je ook wel vlakbij komen staan, het podium in Club Ziggo is tenslotte zo laag dat de band maar amper boven het publiek uitsteekt.
Er wordt deze band een grote toekomst voorspeld. Bijzonder dat ze nu hier staan, afgelopen zaterdag stonden ze nog op het British Summer Time Hyde Park festival (met The Rolling Stones als headliner) en na een korte pauze gaan ze in september beginnen aan hun Europese tournee ter ondersteuning van hun onlangs uitgebrachte vierde album Promises. Bij die gelegenheid zullen ze in Nederland nog Paradiso (13/9), Breda Barst (14/9) en Doornroosje (15/9) aandoen.
Nathan Nicholson (zang), Todd Howe (gitaar), Adam harrison (bas) en Piers Hewitt (drums) voldoen aan de verwachtingen van de toegestroomde fans en spelen voornamelijk tracks van dat laatste album, hier en daar aangevuld met materiaal van Union en The Cold Still. Hoogtepunt wat mij betreft was het moment dat buiten Nathan Nicholson alle bandleden zich als percussionist manifesteerden en het publiek met stampende drums tot groot enthousiame opzweepten.
Na afloop van de oorspronkelijk set van de voor Ziggo Live standaard duur van 45 minuten werd dat enthousiasme beloond met een onverwachte toegift.
Setlist
1 The Runner
2 Diamonds
3 Always
4 New York
4 Spitting Fire
5 You Belong To Me
6 Fragile
7 Take Me Back
8 No Harm

9 Step Out Of The Car
10 Evacuate
Om met de woorden van presentatrice Stacey Rookhuizen af te sluiten, laten we vooral waarderen dat we The Boxer Rebellion vanavond in een dergelijke kleine setting hebben mogen aanschouwen, het is heel goed mogelijk dat ze over niet al te lange tijd in de Ziggo Dome staan. Zij lijken er in elk geval klaar voor om de overstap naar grotere zalen te maken.
www.theboxerrebellion.com

Voorts kondigde Stacey aan dat de volgende Ziggo Live sessie op 25 augustus is gepland, voor showcases van de Nederlandse band Orlando en het Belgische Bettens (voormalig K’s Choice).

Deel: