Singer-songwriter Agnes Obel komt op 19 oktober naar de Paradiso voor een show. Dit optreden zal vooralsnog de enige Agnes Obel show in ons land dit jaar zijn. Obel verkocht haar eerdere shows in Nederland steevast uit, waaronder de Rabozaal in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. De voorverkoop start aanstaande zaterdag.

De jonge Deense pakte de hele wereld in met haar unieke zachte stem en haar beklijvende melodieën. Ze deed stof opwaaien met haar debuutplaat ‘Philharmonics’ en groeide uit tot de revelatie van 2010. Vandaag kondigt ze, tot onze grote vreugde, haar terugkeer aan, zowel in de winkelrekken als op het podium! Als begenadigd auteur, componiste en zangeres maakt Agnes Obel ten volle gebruik van haar talenten.

De hit “Riverside” (2010) had een overweldigende impact bij de release en zorgde voor een ongeziene populariteit voor de zangeres. Het album, dat bestaat uit twaalf tijdloze en intense songs, leverde haar naast ruim 450.000 verkochte exemplaren ook de erkenning van collega’s en een steeds groter wordend publiek op. Ook in Nederland behaalde Obel de gouden status met haar debuut album. Met concerten die keer op keer meesterlijk zijn legt Agnes Obel een foutloos parcours af. Als fan van Kate Bush, Feist en Debussy slaagt ze erin een perfecte mix tussen klassiek en modern te vinden, met unieke melodieën en composities. Met dezelfde passie, hetzelfde talent, maar ook met een pak meer ervaring werkte Obel aan haar tweede studioalbum. ‘Aventine’ is aangekondigd voor 27 september en bevat elf nummers.

http://youtu.be/RWXSWeJzQco

Deel: