Op 16 september komt een nieuw album van levende legende, schrijver van diverse super hits (‘Polk Salad Annie’, ‘Steamy Windows’, ‘Rainy Night in Georgia’) van swamp rocker Tony Joe White uit. Hij wordt dit jaar 70 maar is nog steeds springlevend. Op het nieuwe album ‘Hoodoo’ keert Tony Joe weer helemaal terug naar de sound waar hij beroemd mee is geworden; super moddervette swamp blues en country rock met zijn onmiskenbare donkere stemgeluid. Het album bevat autobiografische songs over de tijd dat hij opgroeide op de boerderij en de blues leerde spelen (9 Foot Sack), verhalen over de gevaren op het platteland van Mississippi( Alligator, Mississippi) en over zijn terugkeer naar zijn geboortegrond na de overstromingen in Nashville in 2010. De 9 songs klinken zeer levendig door de intensiteit waarmee ze, vaak in één take, zijn opgenomen. ‘Hoodoo’ is de kroon op de indrukwekkende carriere van Tony Joe White die al meer dan 50 jaar duurt. Je kan ‘m ook live zien:
17 september – Groningen- De Oosterpoort
19 september – Zoetermeer- Boerderij
20 september – Amsterdam- Paradiso
21 september – Geldrop- Gemeenschapshuis Zesgehuchten

Deel: