Moby verkocht meer dan over 20 miljoen albums, was headliner op Glastonbury en nu is hij terug met misschien wel een van de beste albums van zijn carrière. Het nieuwe album ‘Innocents’ ligt vanaf 27 september in de winkels.

Op het elfde studioalbum van Moby, de opvolger van ‘Destroyed’ uit 2011, heeft Moby ervoor gekozen om deze plaat te maken met een sterrencast: o.a. Waynhe Coyne (Flaming Lips), Skylar Grey, Mark Lanegan, Damien Jurado en Cold Specks. Voor de eerste keer in zijn carrière werkte Moby samen met een externe producer, vriend Mark ‘Spike’ Stent, wiens CV oa Madonna, U2, Muse, Björk en Massive Attack omvat.

Moby heeft als voorproefje al een eerste track online gezet, ‘A Case For Shame.’ Voor dit nummer werkte Moby samen met Cold Specks.

Het album telt in totaal twaalf nummers en werd opgenomen in achttien maanden tijd. ‘Normaal bracht ik het grootste deel van de tijd alleen in mijn studio door, dus voor Innocents leek het me een leuk idee om meer mensen bij het maken van het album te betrekken,’ vertelt Moby. ‘Al deze samenwerkingen hebben me geholpen een album te maken waar ik heel trots op ben en deze manier van werken gaf me ook een soort sociaal leven.’

Deel: