Op Canvas, om 22.15 uur de docu ‘Blur, No distance left to run’. De Britse rockband Blur liet een camera toe tijdens de voorbereidingen op de zomertour in 2009. Het was de eerste keer in negen jaar dat de bandleden weer samen muziek maakten.

Deze documentaire over Blur bevat nooit eerder getoonde archiefbeelden, nieuwe interviews met de bandleden en sfeerbeelden achter de schermen van de repetities. Het is het verhaal van de ups en downs van deze door en door Britse rockband, van de late jaren ’80 tot hun succesvolle terugkeer in de zomer van 2009 met optredens in Glastonbury en Hyde Park.

Een tikkie later, op WDR3, is een reportage over een bijzonder festival: ‘Haldern Pop’. Volgens zowel Rockpalast als het festival zelf biedt het bijzondere muziek, niet al te commercieel. Dat kan je dus bekijken om 0.55 uur op TV. Of live onderzoeken op 8, 9 en 10 augustus. Bands als Alabama Shakes (US) Balthazar (BE) Bear’s Den (UK) Brandt Brauer Frick (DE) en DakhaBrakha (UA) treden zoal op in Haldern, net over de grens bij Nijmegen.

Deel: