Vandaag komt het album ‘Unlearned’ uit van singer-songwriter Scott Matthew. Hij was mede-oprichter, samen met Spencer Cobrin (ex-Morrissey) van alternative pop band Elva Snow. Na twee jaar verschijnt nu eindelijk zijn vierde album. Voor Scott Matthew betekent ‘Unlearned’ iets wat je geleerd hebt weer uit je systeem halen: “you have to make an effort to forget your usual way of doing and considering something, so that you can learn a new way”. Hij hield er altijd al van om songs van zijn favoriete zangers en componisten op zijn eigen wijze te vertolken en als encores aan de setlist toe te voegen.

Op dit album eindelijk Scott’s “personal hitparade” met o.a. ‘Harvest Moon’ (Neil Young), ‘No Surprises’ (Radiohead), ‘To Love Somebody’ ( BeeGees) en ‘Love Will Tear Us Apart’ (Joy Division) vertolkt door zijn bijzondere en pakkende stemgeluid, begeleid door piano, viool, gitaar en ukulele.

Deel: