Axel Lukkien Holsbergen gebruikt zijn beide voornamen als zijn artiestennaam. In 1998 stuurt Axel Lukkien zijn eerste en enige Nederlandstalige liedje in voor de Grote Prijs van Nederland en bereikt de halve finale. Hij valt op bij de organisatoren van De Grote Prijs, die Axels demo aanbevelen bij het dan juist opgerichte Paradiso Amsterdam Records. Dit platenlabel nodigt hem uit het lied Linette live op te nemen in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Het lied komt in 1999 als single uit onder de paraplu van de Paradiso Single Club en wordt al snel een bescheiden hit. De dromerige clip bij het lied is drie maanden lang dagelijks te zien op muziekzenders als TMF en The Box. In 2004 komt Axels debuutalbum ‘Nou En Of’ uit, dat hem lovende recensies oplevert en landelijke airplay voor de singles Stoppen en Eindeloos. Vanaf 2006 componeert hij veel muziek voor het NTR- (toen nog NPS-) programma Het Klokhuis en sporadisch voor Sesamstraat.

Voor zijn nieuwe cd met de titel ‘Welkom Thuis’ begon hij al geruime tijd geleden met de opnamen. Het album is opgenomen, gemixed en gemastered door Mikel Le Roy, in Studio Le Roy te Amsterdam en geproduceerd door Axel zelf. De uiteindelijke opnamen werden in 2011 en 2012 gedaan en de schijf kwam in april van dit jaar uit. Er zijn enorm veel solo-artiesten in Nederland, en een groot deel vindt zichzelf singer/songwriter. Zo ook Axel Lukkien, maar hij ís er ook een. Een fris geluid, teksten die gelukkig niet zijn doorspekt met ‘ik hou van jou en ik blijf je trouw’ en andere hoempapa. Al komt het nummer ‘Marianne’ wel akelig dichtbij die categorie, totdat je de laatste zin hoort. Leuk! Verder vertelt Axel Lukkien verhalen op muziek, no-nonsense en helder. Het viooltje vind ik fijn om te horen (goed gedaan, Jeane Biessen!)

De cd ‘Welkom Thuis’ zal absoluut worden gewaardeerd door fans van Nederlandstalige popmuziek, en ik raad deze doelgroep dan ook aan om een kijkje te nemen op de website van Axel Lukkien waar je ook de cd kunt bestellen. Prima tweede album van deze Amsterdammer! (Elisabeth Recordings)(7/10)

Deel: