Een 24-jarige vrouw zakte in elkaar en overleed tijdens een concert van de Stone Roses dat afgelopen zaterdag 15 juni werd gehouden in het Glasgow Green park. Volgens een Schotse krant zakte de vrouw vlak voor de band het podium betrad in elkaar, ze werd door de aanwezige hulpdiensten behandeld en naar het ziekenhuis vervoerd, alwaar artsen de dood constateerden. Voor alsnog word er niet uitgegaan van een misdrijf.

De doodsoorzaak is nog niet bekend, een woordvoerder van de politie verklaarde dat de nog onbekende vrouw “was gevallen”. Geschat wordt dat er zo’n 50.000 bezoekers waren tijdens het concert. Eerder was er ook een incident tijdens een concert van Primal Scream waar een 36-jarige vrouw werd neergestoken met een gebroken fles die in het publiek was gegooid. Later verklaarde de vrouw dat de beveiliging tijdens het optreden zeer slecht was. Er werden geen tassen doorzocht, mensen konden zomaar flessen drank mee naar binnen nemen.

Deel: