Van donderdag 15 tot en met zondag 25 augustus 2013 vindt de 23e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats. Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers, met als kloppend hart het idyllische Noorderplantsoen. De organisatie maakt woensdag via de geheel vernieuwde website alvast een deel van het programma bekend.

Zoals het – gratis – optreden van de Bosnian Rainbows op 16 augustus. De Bosnian Rainbows is het nieuwste project van gitaarvirtuoos Omar Rodríguez-López, gitarist van bands als At The Drive-In, The Mars Volta en zijn eigen sologroep. Volgens de Noorderzonorganisatie is hij inmiddels een bekende gast in Groningen. Zijn optreden met At The Drive-In werd in 2000 bekroond tot Vera’s concert van het jaar en nu is hij terug met zijn nieuwste project Bosnian Rainbows. Virtuoos gitaarspel van Omar wordt naar hogere sferen gebracht door experimentele drums, psychedelische synthesizers en vurige zang. Zangeres Teri steelt hierbij de show door zich tijdens optredens te ontpoppen van verlegen meisje tot gepassioneerde frontvrouw, waarbij de grens tussen genialiteit en krankzinnigheid soms vaag is.

Meer info over Noorderzon en de bijzondere programmering volgt.
Copyright Foto: Pierre Borasci

Deel: