Nederland wordt de laatste jaren overspoeld met nieuwe singer/songwriters. Wat mij betreft begint het zo langzamerhand een overstroming te worden. Gelukkig hebben we het label Suburban Records dat oog en oor heeft voor een ander genre waardoor bands o.a. als Tenement Kids en Automatic Sam hun muziek mocht vastleggen.

In de het segment van de alternatieve, heavy rock krijgen we een hernieuwde kennismaking met Marco Hovius. De voormalige frontman van 16Down is weer back on the track met zijn nieuwe band Hey Kid. Terug van weg geweest, van zijn oude band horen we weinig terug tijdens de eerste luisterbeurt. Heavy en catchy rock knalt er door de speakers. Na de plaat enkele keren te hebben gehoord sijpelt er hier en daar toch het oude 16Down geluid tussen de harde rock door. Dit vooral door de zang van Marco.

De grootste invloed die we op het energieke album terughoren is echter het geluid van de Foo Fighters. Een kopie, zeker niet, een cathy swingende rocksound dringt je oren binnen. Als je liefhebber van het genre zal het album je nieuwsgierig genoeg maken om deze band eens live te gaan aanschouwen. Minpuntje, jazeker. In deze tijdspanne is een CD gevuld met slechts 32 minuten muziek nogal karig te noemen. Vanaf 31 mei kan je in ieder geval eens luisteren of het voor jou de prijs waard is om dit nieuwe wapenfeit van Marco Hovius aan te schaffen. (7/10) Suburban

Deel: