Dinsdagavond stond de Britse singer-songwriter Tom Odell voor een concert in onze hoofdstad. De pas 16 jaar oude Loren Nine was ’s middags nog gebeld om als voorprogramma te fungeren. Ze had net haar biologie examen achter de rug, zo vertelde ze. Toch greep ze haar kans en trachtte ze de zaal op te warmen. Helaas voor haar was de zaal nog niet geheel gevuld en was men meer met elkaar aan het kletsen dan aan het luisteren naar Loren Nine Geerts.

Na het bij de aanwezige gelukkigen goed ontvangen voorprogramma was het tijd voor Odell, die begon met ‘Hold me’, het laatste nummer dat hij schreef voor zijn nieuwe autobiografische album ‘Long way down’, dat op 23 juni uit komt. ‘Is Tom Odell meer dan een hit?’, dat is de vraag voor vandaag. ‘I’m feeling small’ bracht hij rustig en ingetogen, waarna hij weer wat luider ging met ‘Oh darling’.

Er was in het begin maar weinig interactie met het publiek en Odell neemt veel houvast aan zijn piano. De samenzang met zijn twee gitaristen klinkt goed en ook de stemmen vullen elkaar prima aan; Ook de hoge tonen klinken zuiver.
“De eerste keer dat je iets doet is speciaal”, zo vertelt de 22-jarige en ‘Another love’ is het nummer dat erbij hoort. Ook al doet hij dit al lang niet meer voor het eerst, hjet blijft toch echt een speciaal nummer. ‘Hold me’, wat er achteraan komt heeft daarna weer wat meer power. En zo is de afwisseling aanwezig, maar toch weet het me niet echt te pakken.

De titeltrack van zijn album ‘Long way down’ speelt hij als toegift. Gevoelig driestemmig met de piano en zijn stem op de voorgrond, de andere instrumenten ingetogen in een muisstil Paradiso. Dat is tegenwoordig wel bijzonder!
‘Honky tonk woman’, een Rolling Stones cover, waarbij hij in juli in het voorprogramma mag staan, leek de afsluitervan de avond, maar er volgde nog een song om daarna alles op het podium in een chaos achter te laten. Microfoon en stoel wegtrappend, de folk is ingeruild voor ruige rock en roll.

Ik ben benieuwd of Tom Odell het publiek mee kan krijgen op de komende edities van de grote Nederlandse festivals als Pinkpop en Lowlands… We gaan het zien.

Deel: