Voor het eerst in 14 jaar komt de Vans Warped Tour weer naar Nederland. Naast headliner Billy Talent zullen op 10 november a.s. Crossfaith, Escape The Fate, Like Moths To Flames, Like Torches, Memphis May Fire, The Wonder Years, We Came As Romans, Yellowcard en het Nederlandse John Coffey en The Charm The Fury optreden in het Klokgebouw in Eindhoven. Meer namen — waaronder nog twee headliners — worden dichterbij het evenement bekend gemaakt. Tickets kosten €35 (ex. servicekosten).

De Vans Warped Tour werd in 1994 opgericht door Kevin Lyman en kwam 4 jaar later ook naar Australië, Japan en eenmalig naar Europa. Vaste onderdelen van het rondreizende circus zijn, naast populaire en opkomende punk-, hardcore- en emo-bands, de skateramps, halfpipes, skate-demonstraties en een uitgebreide festivalmarkt met bandmerchandise, muziek, kleding, tijdschriften en fanzines. Na de afgelopen 14 jaar alleen in Amerika te hebben getoerd, deed de Vans Warped Tour in 2012 voor het eerst sinds lange tijd Groot-Brittannië aan. Wegens succes is de Tour daar dit jaar uitgebreid naar 2 dagen en maakt Vans Warped de sprong naar Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland.

SPRINGPLANK
Meerdere keren is de Vans Warped Tour de springplank gebleken voor (internationaal) succes, bijvoorbeeld voor Paramore, Fall Out Boy en The All-American Rejects. Misschien is de Tour dit jaar wel hét zetje in de rug voor het Nederlandse John Coffey of The Charm The Fury? Zeker is dat populaire bands als Billy Talent en Yellowcard het dak van het Klokgebouw zullen spelen op 10 november a.s.

Deel: