Een hemelse uitdaging voor Marjolijn Touw: ze wordt de alternate van Simone Kleinsma voor de rol van Moeder Overste in de musical Sister Act. Marjolijn zal als vaste vervangster van Simone de leiding over het meest swingende klooster van Nederland overnemen en is druk bezig met de repetities. Naar verwachting is ze half mei voor het eerst te zien in Sister Act.

Marjolijn Touw
Marjolijn was te zien als Ursula in The Little Mermaid en was tot voor kort te zien in de rol van Frédérique Weber in Goede Tijden, Slechte Tijden. Eerder speelde ze hoofdrollen in de musicals Chicago, MAMMA MIA!, The Wiz, Ciske de Rat – de Musical, Mary Poppins en Petticoat. Ook was Marjolijn te zien in Helden van Purper. Ze heeft twee keer een John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst mogen nemen voor Beste Vrouwelijke Bijrol in Ciske de Rat – de Musical en voor haar rol als Mevrouw van Rooden in Petticoat.

Sister Act
De musical Sister Act van Joop van den Ende Theaterproducties en Whoopi Goldberg is gebaseerd op de award winnende filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Deloris van Cartier (Carolina Dijkhuizen) is een diva met veel noten op haar zang, maar zonder succes. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste. Deloris helpt haar ‘zusters’ hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem. Een hilarisch, hemels en hartverwarmend verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van Nederland. Sister Act is exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag.

Deel: