Zijn we in Europa druk bezig met het songfestival: in Amerika is juist volop aandacht voor de Billboard Music Awards, die aanstaande zondag (19 mei) worden uitgereikt. Op typisch Amerikaanse manier wordt de gastenlijst ‘gehyped’. Supersterren, levende legendes en de sterren van morgen zijn zondag aanwezig: Prince en Madonna, Taylor Swift, Justin Bieber, Lil Wayne, Bruno Mars, Macklemore & Ryan Lewis, Miguel, de Band Perry en Ed Sheeran

De ‘icon award’ gaat naar een van de meest inspirerende en invloedrijke muzikanten: Prince, die zondag ook optreedt. Ook Taylor Swift, Lil Wayne, Nicki Minaj, Bruno Mars, Miguel, Justin Bieber, Pitbull, Christina Aguilera, Selena Gomez, de Band Perry, Macklemore & Ryan Lewis, Chris Brown, Ed Sheeran, Akon, Ne-Yo, David Guetta en Icona Pop treden op.

Madonna krijgt een award voor haar succesvolle MDNA-tournee: uitverkocht in alle 88 plaatsen en een superomzet van maar liefst 305 miljoen USD. In de race voor de ‘milestone award’ zijn Bieber, Swift en Mars. De toekenning van deze award verloopt via stemming vooraf door het publiek, en de uitreiking is door een fan. Lijkt best een beetje op ons Eurovisie Songfestival dus.

Er zijn natuurlijk nog vele meer awards dan deze te vergeven. Sommige sterren wedijveren in meerdere categorieën, zoals Rihanna. Hoe dan ook: het wordt een heel (commercieel) award-spektakel op de Amerikaanse tv zondag.

Deel: