Rekenkundig is het zijn achttiende album in drieëntwintig jaar, maar gevoelsmatig presenteert hij weer zijn allereerste plaat: MIJN HART & MIJN LIJF is Helmut Lotti’s muzikale wedergeboorte. Dit nieuwe album verschijnt op 7 juni in Nederland. Eerste single heet Roofdier zijn en is hier te beluisteren.

Voor deze renaissance greep Helmut Lotti terug naar de essentie: zichzelf. Uit zijn twijfels en angsten, luim en lichtheid, hart en lijf puurde hij twaalf Nederlandstalige liedjes die samen een even ruw als eerlijk beeld schetsen van wie hij is: een lichtvoetige jongen met een donkere ziel.

Ook muzikaal etaleert MIJN HART & MIJN LIJF dezelfde brede waaier aan gevoelens: wit verglijdt in zwart, serieuze speelsheid wisselt af met lucide ernst, monter en somber gaan hand in hand. We horen niet alleen vette gitaren, ronde bassen en stevige drums, maar ook breekbare koortjes, een romantisch orgeltje en één keer zelfs een droevige accordeon.

Producent van het album is Stef Kamil Carlens, hart en brein van Zita Swoon Group. Ook in collega-muzikanten Nicolas Rombouts (Dez Mona), Bert Huysentruyt (Gorki), Geert Hellings (Stanton), Bjorn Eriksson (Maxon Blewitt en Broken Circle Breakdown) en Wim De Busser (Zita Swoon) vond Helmut gelijkgestemde zielen.

Voor de teksten werkte hij samen met zijn goede vriend Bart Vanegeren. Die slaagde erin Helmuts gedachten en gevoelens in al hun gelaagdheid te vangen. Samen schreven ze negen nummers. Eén liedje is volledig van de hand van Geert Hellings en ook Jelle Van Riet droeg een tekst bij. Het twaalfde nummer op het album is een eerbetoon aan Hugo Claus en aan de liefde.

[youtube]aFuplT1eKl8[/youtube]
Deel: