Gisteren, 5 april, ging de voorverkoop van start voor de concerten die de Stones in het Londense Hyde Park gaan geven voor hun “50 and Counting” tournee. Dat de mannen populair zijn wisten we al, maar dat de kaarten voor deze twee concerten zo snel de deur uit zouden gaan is echt ongelooflijk. Binnen 3! minuten waren de 65.000 kaarten uitverkocht. Hierdoor groeien de geruchten dat er nog meer concerten gegeven gaan worden in het Hyde Park.

44 jaar geleden stonden de rockers ook al in het Hyde Park, toendertijd gaven ze een gratis optreden. Hun eerste concert in het park, op 5 juli 1969, kwam 2 dagen na het overlijden van Brian Jones en was gelijk het debuut van Mick Taylor. Gitarist Keith Richards hoopt dat er tijdens de aanstaande concerten wat emotie tevoorschijn komt. “Niet dat we het als een soort begrafenis zien, eerder een viering voor iedereen, in het bijzonder voor Bryan, voor iedereen die er toen bij was en voor velen”, aldus Richards.

Deel: