Sharon Doorson ontving gisteren haar eerste Gouden plaat voor de single ‘Fail in Love’ uit handen van Albert Verlinde in RTL Boulevard. Sharon was te gast bij RTL Boulevard om over de aankomende release van haar single ‘High On Your Love’ in Amerika te praten. Sharon was totaal overdonderd toen ze de Gouden plaat zag. Albert Verlinde kondigde haar in de uitzending aan met de woorden: Sharon Doorson begint echt een wereldster te worden.

Haar debuutsingle ‘Fail In Love’ ging 14 september 2012 in release. Inmiddels zijn in Nederland ruim 10.000 exemplaren van ‘Fail In Love’ verkocht, waarmee het liedje de Gouden status heeft bereikt. ‘Fail in love’ werd meteen een grote hit en stond ruim vier maanden in de Top 40, Single Top 100 en in de iTunes Top 100. Het succes beperkte zich niet tot Nederland en ‘Fail in Love’ werd aan maar liefst 18 landen verkocht. In het buitenland haalde de single noteringen in o.a. Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Australië, Rusland, Polen en de Oekraïne. De clip is inmiddels ruim 3 miljoen keer bekeken op YouTube.

Haar tweede single ‘High On Your Love’ ging in Nederland op 15 februari in release en werd tevens groot opgepakt door de landelijke radiostations. Op 6 mei gaat ‘High On Your Love’ in Amerika in release. Platenlabel ANA-records (Armada North America) brengt dit liedje uit als Sharons eerste single in de Verenigde Staten. Beiden singles zijn verkrijgbaar via iTunes, op alle andere downloadportals en op Spotify. Ze zijn geproduceerd door Daniel Gibson en Han Kooreneef. Sharon Doorsons debuutalbum verschijnt op 31 mei 2013.

Over Sharon Doorson
Al op jonge leeftijd ontdekt de 25-jarige, in Utrecht geboren, Sharon Doorson dat zingen en dansen haar lust en haar leven is. Op haar zeventiende doet ze mee aan het SBS 6-programma ‘Popstars the Rivals’. De show brengt haar de meidengroep Raffish, waarmee ze in Nederland meteen haar eerste nummer 1-hit scoort met de single ‘Plaything’. De groep heeft ook haar collega Eva Simons geen windeieren gelegd, want zij scoorde een wereldwijd een megahit met het nummer ‘This is love’ samen met Will-I Am.

Als MC Sharon D treedt ze vanaf 2008 op naast verschillende grote DJ’s onder wie Sunnery James & Ryan Marciano, Chuckie, Genairo Nvilla en D-Rashid. Voor deze laatste zingt Sharon ook een track in en brengt deze samen met hem ten gehore tijdens Latin Village 2010. Sharon deed in 2011 mee aan het tweede seizoen van ‘The Voice of Holland’ en in 2012 studeerde ze af aan het conservatorium.

Deel: