Voor mij is Chris Antonik een totaal onbekende artiest en dus een prima gelegenheid om in alle openheid mijn oren eens te luisteren te leggen wat deze Canadees zo populair heeft gemaakt na zijn debuut in 2010. Hij speelde hierna namelijk op alle grote festivals in Canada en kreeg in dat land zelfs een nominatie voor ‘Best New Blues Artiest’.

Na een paar luisterbeurten duizelt het behoorlijk. De diversiteit in de songs is dusdanig groot dat het ontdekken van een ‘eigen sound’ best lastig blijkt. Dit mede veroorzaakt door de gastbijdragen van een behoorlijk aantal muzikanten. We horen o.a., als gastzangers, Mike Mattison en Shakura S’ Aida in respectievelijk Come From A Good Place & Broken Man. Daarnaast is er bij aan aantal nummers nog muzikale aanvulling van Josh Williams, Steve Marriner en Julian Fauth.

Naast de ritmesectie horen door de aanwezigheid van toesten, blazers, horns, hammond en bluesharp een variëteit aan instrumenten op deze plaat. De Cd is doordrenkt met soul, funk, roots, en blues niets is te Chris Antonik te gek. Als vanzelf komt dan ook zijn ‘eigen sound’ boven drijven en wordt tevens duidelijk waar deze heerlijke gitarist de populariteit in Canada aan heeft te danken. Het gitaarspel is werkelijk aanstekelijk en heeft bij mij in ieder geval zoveel nieuwsgierigheid gewekt dat ik ook zijn debuut cd ben gaan beluisteren.

Daarbij zijn meer dan acceptabele zang die soms richting de rauwe kant gaat om in een volgend nummer weer lieflijk en zacht te klinken. Bovenal een artiest die zich ondanks het predicaat blues niet laat vangen door dit genre en een stevig  uitstapje helemaal niet schuwt. Een ‘Newbie’ die wat mij betreft een prachtige aanvulling voor de bluesscene is en eens  gauw opgepikt moet worden door de bookers in ons kleine land. (7/10) (Independent)

Deel: