Het Coast to Coast label presenteert met Kandela van Izaline Calister een erg prettige cd met heerlijke latin, salsa … hoe het tegenwoordig ook mag heten. En daar mag u het misschien niet mee eens zijn (dat ik er geen label op plak, maar de ondertitel van Kandela luidt: ‘Un kanto pa Latino Amérika’, en dat is voor mij precies genoeg. Een lied (gezang) voor Latijns-Amerika. En dat is wat de plaat is. Een aangename tribute aan de muziek uit het prachtige Latijns-Amerika.

Met ‘Aniversario’, waar Kandela mee begint, zit je – als je je ogen sluit – meteen in een warme kroeg, waar de tequila en aguardiente rijkelijk vloeit en de mensen allemaal dansen (in plaats van aan de bar te blijven hangen, zoals we dat hier zo graag doen).

De prachtige vertolking van ‘Gracias a la Vida’, waarmee Calister haar geheel eigen stijl tot uitdrukking brengt, is (net zoals de rest, trouwens) subtiel en breekbaar opgenomen. En op momenten klinkt het alsof ze naast je staat. Mooi. Erg mooi. Aan de versie van ‘Mercedes Sosa’ kan niet niemand tippen, en ook Izaline kan dat niet – maar ze geeft er haar eigen invulling aan, en dat doet ze uitstekend.

Naast de salsa-klanken komt de bossa nova ook aan bod, en een fraaie medley van dança en latin met ‘Kantika di Despecho’.

We moesten hier in ons kikkerlandje ook maar eens vaker naar salsa en latin luisteren, wat dat aangaat. De cd Kandela van Izaline Calister is een prima schijfje om dan geregeld in de cd-lade te stoppen. Zijn muzikale klanken uit Latijns-Amerika wel aan jou besteed? Dan is dit een aanrader. (7/10) (Coast to Coast)

Deel: