Op woensdag 27 februari 2013 is het zover! De laatste voorronde van dit seizoen van het Rotterdams Open Podium. Op deze avond gaan zes kandidaten strijden voor een plek in de grote finale op 12 april 2013. Twee acts stromen door naar de finale. De uiteindelijke hoofdprijs is een avondvullend optreden in het seizoen 2013-2014 in Theater Zuidplein en begeleiding van het theater om programmeurs elders in Nederland te interesseren voor het aanbod van de artiest(en)! 

De gehele avond wordt gepresenteerd door Roel Pot. Roel is bekend van onder andere RTV Rijnmond en is te zien als de conducteur in de commercials van de NS. De kandidaten die strijden voor een finaleplek zijn: Temporary Roads (band), Sudesh (magic-entertainer), Elke (zangeres), Soundskape (band), Lucid (duozangeressen) en Agnita (zangeres).  Voorafgaand aan de voorstelling ontvangen alle bezoekers een stemformulier.

Als alle optredens zijn geweest, kan het publiek in de pauze zijn of haar stem uitbrengen. Het publiek bepaalt op deze wijze wie de winnaar wordt van de publieksprijs. Terwijl de stemmen worden geteld,  gaat Roel Pot (Rope Theater) met het publiek theatersport beoefenen. Het belooft een spannende en leuke avond te worden.

Deel: