Track 1: De muziek komt op, gitaar, de doelzak zet aan …The Boys Are Back! En hoe! Een perfecte opening zet de juiste toon voor het album. ‘Signed And Sealed In Blood’ zou vertaald kunnen worden als ‘Met hard en ziel gemaakt’. Het album straalt plezier en passie uit, die zeer aanstekelijk werkt. Het swingt, rockt, klinkt helder, strijdbaar en prettig agressief. Dropkick Murphys in bloedvorm!

In tegenstelling tot oudere albums zoals ‘The Gang’s All Here” heeft het album de uitstraling van een live performance. Bij pakkende nummers als ‘Burn’, ‘Don’t Tear Us Apart’ en ‘Out Of Our Heads’ voel je het festivalterrein al trillen. Op het album speelt Winston Marshall van Mumford & Sons mee op banjo op ‘Prisoner’s Song’. Een nummer dat zo uit ‘The Riverdance’ zou kunnen komen. De basis voor deze samenwerking werd gelegd toen Dropkick Murphys in Maine speelde op het rondreizende ‘Gentlemen of the Road Festival’ van Mumford & Sons. Naast de punkrockachtige nummers kent ‘Signed And Sealed In Blood’ ook de wat traditionelere Ierse nummers in de stijl van ‘The Irish Rover’. ‘Jimmy Collin’s Wake’ is zo’n kroegnummer. “Lets raise a glass and lift it up!” ‘The Season’s Upon Us’ gunt ons een ironische kijk op de kerstdagen.

“Give the angel of my shoulder a bright for the night, ‘cause the devil ain’t getting no rest‘” zou het motto kunnen zijn van het album. Daarmee is ‘End Of The Night’ een meer dan waardige afsluiter van dit achtste album. Armen in de lucht laat de energie, bier en wiskey maar stromen tot het bittere einde. (9/10) (Cooperative Music)

Deel: