In februari viert het Werftheater in Utrecht zijn 35 jarig jubileum. Een unicum. Er zijn weinig theaters in Utrecht, of zelfs in Nederland, die al zo lang succesvol hun deuren open kunnen houden als dit cabaret- en kleinkunstpodium. Van donderdag 21 februari tot en met zondag 24 februari zal in het Werftheater een speciaal jubileumprogramma worden gepresenteerd. Met oude rotten en jong talent!

In 1978 opende Yvonne Groeneveld, Utrechtse cabaretière van het eerste uur, haar eigen theater. Een lang gekoesterde droom werd daarmee werkelijkheid; een eigen podium bezitten aan de Utrechtse werven, om nieuw talent een springplank te geven en door de wol geverfde koningen van de kleinkunst aan het Utrechtse publiek te presenteren. Een combinatie die van het begin af aan resulteerde in een enorme schare trouwe bezoekers en steeds nieuwe generaties publiek die de kracht van cabaret in deze intieme locatie aan den lijve kunnen ondervinden.

Vele grote namen hebben het kleine podium in deze werfkelder betreden. Een piepjonge Youp van ‘t Hek of Herman Finkers bespeelden dit podium aan de start van hun carrière aan het begin van de jaren tachtig. Dolf Janssen, De Vliegende Panters en Jochem Meijer volgden en nu is de allernieuwste lichting podium bestormers te zien in de gevarieerde programmering van het Werftheater.

Directeur en performer Yvonne Groeneveld heeft een neus voor bijzondere talenten die met hun liedjes en teksten een vlijmscherp tijdsbeeld neer kunnen zetten. Naast programmeur is zij ook nog steeds zelf te zien met haar cabareteske shows. Daarnaast weet het Werftheater steeds opnieuw weer jonge bezoekers aan zich te binden en de ‘die-hard’ cabaretfans terug te laten keren in het hart van Utrecht. In tijden waar de culturele sector het zwaar te verduren heeft, zijn dit soort particuliere initiatieven een schat voor de stad.

Donderdag 21 februari JONG TALENT met Thijs Kemperink, Berit Compagjen en Dara Faizi
Vrijdag 22 februari UTRECHTS CABARET met Luider & Van Donselaar
Zaterdag 23 februari DE REÜNIE met Yvonne Groeneveld
Zondag 24 februari DRIE OUDE ROTTEN met Martin van Dijk, Rob van de Meeberg & Evert de Vries

Foto (c) Armelle van Helden

Deel: