Met glansrollen in musicals als ‘Mamma Mia’, ‘Ciske de Rat’ en TV series als ‘Gebak van Krul’ en recentelijk in ‘Komt een man bij de dokter’ heeft d’Anjou aangetoond dat zij als veelzijdig artiest niet voor één gat te vangen is. In haar cabaret programma’s steekt ze succesvol de draak met haar leven en de hobbels die ze moet nemen. Sterker nog: zingend, met haar unieke en krachtige zangstem, kan ze de ernstigste zaken bezweren en relativeren.

Als cabaretière en zangeres Mylène d’Anjou in het najaar van 2012, tijdens het repeteren van haar nieuwe soloprogramma ‘/Hufterproof’, een knobbeltje in haar borst ontdekt, verandert niet alleen haar leven als moeder en echtgenoot. Ook als artiest staat haar wereld behoorlijk op z’n kop.

‘1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker in haar leven maar 1 op de 8 miljoen vrouwen zingt erover en dat ben ik dus’, zegt d’Anjou. ‘Ik laat me niet kisten. Sterker nog ik ga op een kistje staan en zing!’

Al gauw verandert de repetitieruimte van haar soloprogramma ‘/Hufterproof’ in een zeer persoonlijke plek waar d’Anjou niet alleen geconfronteerd wordt met de fysieke en mentale consequenties van de ziekte. Mylène vindt er ook de kracht en het uitzonderlijke vermogen haar persoonlijke situatie om te zetten in hilarische verhalen, wrange grappen en strijdbare liedjes. De eerder bedachte titel ‘/Hufterproof’ dekt nog steeds de lading en wordt niet alleen een theaterprogramma over weerbaarheid en strijdbaarheid, maar ook over troost en de bovenmenselijke kracht van zingen.

‘Ik heb inmiddels een borstbesparende operatie en bestralingen achter de rug. De chemo-behandelingen zijn net gestart. Als we in maart in première gaan, ben ik zo kaal als een knikker. Gelukkig zijn daar pruiken voor uitgevonden. Heb ik eindelijk ‘big hair’ zoals Dolly Parton, zingen als een echte diva kan ik al….’ aldus d’Anjou.

Mylène d’Anjou start eind februari 2013 met de try-outs van ‘/Hufterproof’. De première vindt 28 maart 2013 plaats in Theater Diligentia te Den Haag.

Deel: