Vandaag is het nieuws naar buiten gebracht dat Jaap de Witte zijn aandeel in 3JS noodgedwongen moet verkleinen. Concreet houdt dat in dat hij niet meer als gitarist op het podium te zien zal zijn. Jaap de Witte had al geruime tijd last van de pezen in zijn handen die hem het gitaar spelen op het hoogste niveau onmogelijk maken. Na eerder operaties te hebben ondergaan en langdurige intensieve therapie te hebben gehad, moet hij nu toch een stapje terug doen.

Tijdens de, op 10 januari in het Kennemer Theater in Beverwijk startende, intensieve theatertour “Bronnen” is Jaap de Witte nog wel op het podium aanwezig. Hij speelt geen gitaar meer, maar is wel te zien en te horen als achtergrondzanger en hij neemt op deze wijze persoonlijk afscheid van alle fans.

Ook na de tour blijft Jaap de Witte wel betrokken bij het creatieve proces; hij blijft zijn stempel drukken op de cd’s die in de toekomst zullen verschijnen. Zijn rol als gitarist bij optredens wordt echter structureel overgenomen door zijn zoon Jan. Jan de Witte heeft al een behoorlijk muzikaal verleden als frontman en gitarist van de band Blue Velvet. Al regelmatig stond hij als gitarist met 3JS op het podium te zien, o.a. tijdens de optredens in Heineken Music Hall en in openluchttheater Caprera.

Deel: