Vanaf 1 januari 2013 verzorgt Bertus Distributie wereldwijd de sales en distributie voor de muziekcatalogus van Red Bullet. De samenwerking betreft zowel cd- als vinylreleases. Veel klassieke Red Bullet-uitgaven maakten al langere tijd deel uit van de Music On Vinyl-catalogus. Tot nu toe verzorgde Promese de verspreiding van Red Bullet-cd’s binnen de Benelux. Daarbuiten was Bertus al actief met de producten van het label.

Commercieel directeur Jan van Ditmarsch weet dan ook dat er veel animo voor de catalogus is. “Vooral Focus, Shocking Blue en Golden Earring, in die volgorde, leven nog heel erg. De afgelopen jaren hebben wij in totaal ruim 400.000 Red Bullet-cd’s verkocht in het buitenland. Doordat wij de producten in ons magazijn op voorraad hebben gezet, kunnen deze voortaan nog sneller en makkelijker besteld en geleverd worden via ons ordersysteem BASplus.”

Willem van Kooten, eigenaar van Red Bullet, ziet de deal als een bevestiging van een jarenlange goede samenwerking. “Bertus Distributie verkoopt al sinds 2001 onze cd’s in het buitenland en de afgelopen jaren ook onze vinylcatalogus. Bij Bertus en Music On Vinyl werken nog mensen die van muziek houden. Dat gaf voor mij de doorslag om onze samenwerking uit te breiden.”

Deel: