Op 21, 22 en 23 juni 2013 vindt op het evenemententerrein van Event Centre de Beekse Bergen de eerste editie plaats van muziekfestival Best Kept Secret. Arctic Monkeys en Sigur Rós zijn de eerste headline-acts die dat weekend naar Hilvarenbeek komen. In totaal zullen meer dan 50 acts op diverse podia optreden, waaronder ook alt-J (∆), Portishead, No Age, Swim Deep en SKATERS.

Als muziekliefhebbers en concertorganisator liep de organisatie de afgelopen jaren vol bewondering rond op Melt!, Way Out West en Primavera Sound. Die festivals focussen 100% op muziek, trekken met een aantal bekende namen een flink publiek, maar besteden minstens zoveel aandacht aan nieuwe acts, bands, uiteenlopende muzikale stijlen en artiesten. Dat doen wij ook.

De muzikale ontdekkingstocht staat op Best Kept Secret festival centraal. De organisatie denkt dat festivalbezoekers in 2013 willen zien en horen waar ze thuis, onderweg en online naar luisteren: van indie en dubstep naar hiphop, garagerock, onderwijl luisterend naar alt-J. Die brede smaak vertalen we op Best Kept Secret naar ruim 50 acts en verschillende podia. De bosrijke omgeving, nabij gelegen bungalows en camping, het strand, zwemwater, goed eten en drinken dragen bij aan de sfeer die we voor ogen hebben.

De Britse Arctic Monkeys en het IJslandse Sigur Rós zijn de eerste publiekstrekkers die Best Kept Secret festival naar buiten brengt, samen met alt-J, Portishead en enkele kleinere namen. Eerstgenoemde band brengt deze zomer zijn vijfde album uit en staat exclusief op Best Kept Secret festival. Landgenoten alt-J wonnen in 2012 de prestigieuze Mercury Prize met debuutalbum An Awesome Wave en eindigden bovenaan vrijwel iedere jaarlijst. Sigur Rós bouwde de afgelopen 15 jaar aan een eigenzinnig repertoire dat ook in Nederland grote zalen uitverkoopt. Minstens zo eigenzinnig is Portishead, dat na triphopklassieker Dummy (1994) een eigen koers bleef varen en inmiddels een geheel nieuwe generatie muziekliefhebbers aanspreekt. Ook voor Portishead en Sigur Rós is Best Kept Secret de enige Nederlandse festivalshow deze zomer.

De komende maanden maakt Best Kept Secret festival nog enkele headliners en tientallen nieuwe namen bekend.

De voorverkoop van Best Kept Secret festival start maandag 14 januari 2013 om 10:00 uur via www.bestkeptsecret.nl/tickets.
Tickets kosten € 49.00 (vrijdag) € 59,00 (zaterdag of zondag), € 99,00 (weekend) of € 118,00 (weekend-combi (incl. camping)).

 

Deel: