14 tot en met 16 december stond de ijsshow Disney On Ice in de Brabanthallen in Den Bosch. De eerste act, waar alle Disneyfiguren aan bod kwamen, werd met vol enthousiasme op de eerste rijen begroet. Een aantal kinderen zwaaide superblij naar hun sprookjeshelden.

Er was rg harde muziek bij het stuk over Halloween, maar een mooi decor en prachtige kostuums maakten het tot een afgewerkt geheel. Toen de kinderen gevraagd werden om door ‘boe’ te roepen alle kwade figuren te laten verdwijnen, werkte dat en een hard geschreeuw klonk op uit de helaas maar half gevulde Brabanthallen.

De figuren zochten vaak contact met de kinderen langs de kant, wat met enthousiaste blikken wordt beantwoord. Helaas waren er in het eerste kwartiertje, waarin fotografen mochten fotograferen, geen spectaculaire sprongen of acrobatische ijsdans-momenten. Deze kwamen later nog wel aan bod. Het was in het begin meer rondjes rijden dan echt spectaculaire actie. Misschien dat dit publiek van voornamelijk jonge gezinnen ook genoeg had aan de vele Disneyfiguren die langs kwamen. Het was een snelle vrolijke show op het Halloween-stuk na dan, met vele attributen.

In de pauze werden de commerciële attributen als popcorn, suikerspinnen en Disney-speeltjes aangeboden. Ook werden de gaten in het ijs opgevuld en werd de piste gedweild. Niet alle figuren waren goed zichtbaar met spotlights, maar werden alleen de hoofdfiguren goed uitgelicht. Jammer, want er was veel meer te zien dan alleen de hoofdrolschaatsers.

Na de pauze ging de party verder door de wereld. De opening op Hawaï was spectaculair met een brandende cirkel op het ijs. Wederom veel publieks-contact en veel meer actie! Nu kwam het pas lekker los. Brazilië was de volgende stop, het ging swingend verder. Japan bracht rust en stilte. Met lichtgevende waaiers schaatsten geisha’s over het ijs, wat een mooi schouwspel was. Zo kwamen er nog meer landen aan bod. De Chineese draak en vliegers waren hier het schouwspel. New Orléans bracht Mickey en Mindy weer samen en tijdens het kerstfeest-gedeelte kwamen ook de recentere Disney figuren aan bod.

Met een knallende en spetterende eindshow met vuurwerk ging ik toch met een goed gevoel, na 90 minuten koud amusement, huiswaarts. Een fantastische show, dit van 20 tot en met 23 december te zien is in de Jaarbeurs in Utrecht.

Deel: