Deze maand sluit The Kyteman Orchestra zich samen met choreograaf Guy Weizman en een filmcrew twee nachten op in de loods op het Kytopia terrein, om daar de videoclip voor The Mushroom Cloud op te nemen. “De single is in Nederland al wel een half jaar uit, maar de clip moet een op zichzelf staand ding worden en we hopen ook dat we hiermee het buitenland bereiken”, aldus Colin Benders. Hoe de clip in grote lijnen uit gaat zien kun je alvast bekijken op de site van Cinecrowd.

Om de clip te financieren wordt een deel van de inkomsten verzameld via crowdfunding: participanten kunnen een bedrag doneren om de clip mogelijk te maken. In ruil voor hun geld ontvangt de deelnemer bijvoorbeeld een cd, vinyl, toegangskaarten voor een van de shows, een rondleiding in de studio en last but not least: eeuwige roem. Ook voor de makers van de clip, 100% Halal, is het een van de eerste crodwfunding projecten in hun carrière. “Daarom zijn niet alleen wij, maar ook Cinecrowd zelf, erg benieuwd naar de reacties en de resultaten”, zegt Gijs Kerbosch, eigenaar van 100% Halal.

In totaal is er een bedrag van 5500 euro nodig. De clip verschijnt eind december 2012. Hou kytopia.com en kyteman.com in de gaten voor het laatste nieuws.

Deel: