Knitting Factory Records werd in 2009 opgestart met als doel een wereldwijde re-release van de gehele Feli Kuti catalogus. Nu is het tijd om de Atlantische Oceaan over te steken, waar liefhebbers kennis kunnen maken met deze catalogus. De Nigeriaanse artiest Fela Kuti, die met zijn muziek Afrika als grootmeester op de wereldmuziekkaart zette, behoeft geen verdere introductie. De volledige werken van het icoon en Afrobeat schepper Fela Kuti, bestaande uit bijna 50 albums worden allen opnieuw uitgebracht.

De nieuwe re-releases zijn aangevuld met commentaren van Afrobeat historicus Chris May en zijn klaargestoomd voor een herlancering tussen februari en september 2013. De eerste re-release zal starten op 1 februari 2013 met de release van ‘The Best of The Black President 2’, een luxe 2 CD collectie samengesteld door Senegalese-Amerikaanse R&B/hip-hop artiest Akon en daarbij zal ook een dvd verschijnen van het legendarische Glastonbury concert in 1984. [PIAS] zal de distributie op zich nemen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de rest van Europa.

Fela zei altijd: “Music is the weapon. Music is the weapon of the future.”

Deel: