Vandaag, 4 december, lanceert [PIAS] Recordings een nieuwe website www.piasrecordings.com en een mobiele App waarmee de gebruiker o.a. door middel van beeldherkenning technologie toegang krijgt tot een speciale wedstrijd. De website geeft de bezoeker toegang tot zeldzame en exclusieve content van artiesten. Naast de website en App wordt er vandaag ook een Youtube tijdslijn van de afgelopen 30 jaar gelanceerd.

De inhoud van de website zal bestaan uit exclusieve tracks, covers, gratis downloads, DJ mixen, onzichtbare video’s, live-optredens en documentaires afkomstig van artiesten als Mogwai, Sigur Ros, Propellerheads, New Fast Automatic Daffodils, Enter Shikari, Tiga, 2 many dj’s en nog veel meer.

Om het 30-jarig bestaan als independent label extra te vieren brengt [PIAS] Recordings een deel van hun klassieke albums uit op vinyl.
Deze klassieke [PIAS] Recordings albums zijn voor een beperkte periode tegen een scherpe prijs beschikbaar op www.itunes.com/pias30

[PIAS] werd opgericht in Brussel in 1982 door Kenny Gates en Michel Lambot, twee vrienden met een grote passie voor indie muziek, die zich lieten inspireren door Britse labels als Rough Trade en Mute. Vandaag is het in Londen gevestigde bedrijf nog steeds volledig onafhankelijk, met meer dan 200 mensen in dienst binnen de distributietak en haar twee platenlabels, Play It Again Sam and Different Recordings. Play It Again Sam’s groeiende artiesten stal bestaat onder andere uit Seasick Steve, Ghostpoet, Soulwax en Andy Burrows. Burrows zei het volgende over de verjaardag van zijn label:

“Play It Again Sam are truly a label to celebrate, anniversary or no anniversary. They’re a record company with a real passion for great music, a rare thing these days. I never thought I could feel so genuinely excited for a record label but I do feel that for them… love ‘em.”

“It’s great to be able to celebrate our achievements over the past 30 years,” zegt [PIAS] Recordings M.D. Pete Thompson, “but we’re also looking forward to 2013. I think [PIAS] Recordings’ 31st year could well be its most important yet, with key releases from Agnes Obel, Ghostpoet, Soulwax and Editors. What a way to start the next 30 years!”

Deel: