Ze heeft zelf niet veel meer bereikt dan de zus zijn van… en een deelname aan een van de tientallen talentenjachten die mensen zonder talent toch in de picture willen zetten, maar morgen reist Jennifer Ewbank met Ruud Tombrock (directeur WSPA Benelux) af naar Bangladesh om daar het grootschalige Red Collar vaccinatieprogramma tegen hondsdolheid te ondersteunen. In veel ontwikkelingslanden worden uit pure vrees voor hondsdolheid – een ziekte die ook dodelijk kan zijn voor mensen – vele tienduizenden honden afgemaakt. Vaak op gruwelijke wijze: doodgeslagen, vergast of vergiftigd waardoor ze soms dagenlang lijden voordat ze doodgaan. Jennifer en Ruud gaan naar Bangladesh om o.a. met de teams te spreken die voorlichting geven aan de inwoners van het Aziatische land.

Jennifer over het Red Collar project: “Elk jaar worden er 20 miljoen honden op verschrikkelijke wijze gedood wegens de angst voor hondsdolheid. Dit zijn 38 honden per minuut!! Mijn single ‘If I Die Young’ is een paar weken geleden uitgebracht. Nog steeds kan de tekst van dit liedje mij ontroeren. Juist omdat het mij doet stilstaan bij mensen, maar ook bij dieren die veel te jong sterven. Deze honden worden gedood terwijl dat absoluut onnodig is. Door een simpele vaccinatie zijn de honden geen bedreiging meer en kunnen al deze honden in leven blijven. Ik ben waanzinnig trots dat we hier samen iets aan kunnen doen. Morgen vertrek ik samen met WSPA naar Bangladesh om dit mooie project op te zetten.”

http://www.youtube.com/watch?v=cfJhUvEmULc

Deel: