De Recording Academy heeft 27 nieuwe albums genomineerd om toegelaten te kunnen worden tot hun Grammy Hall of Fame collectie varierend van AC/DC tot Frank Sinatra. Om toegelaten te worden tot deze Hall moet het album minstens 25 jaar oud, van hoge kwaliteit, en van historische betekenis zijn. Ider jaar wordt er een selectie gemaakt uit de genomineerde albums welke worden aangedragen door alle vestigingen van de organisatie. De 27 nieuwe albums brengen het totaal op 933.

De Grammy Hall of Fame viert dit jaar haar 40e verjaardag. “Het is zeer belangrijk dat deze genomineerden de traditie voortzetten van een wijde verschijdenheid van albums die voor muziekmakers en fans als inspiratie gediend hebben, alsmede hun beïnvloed hebben”, liet Neil Portnow – de president van The Recording Academy – weten. “We zijn er trots op dat we de 27 albums, die deel zijn geworden van onze muzikale, sociale en culturele samenleving, aan onze collectie hebben mogen toevoegen.

De genomineerden, die een grote verscheidenheid van nummers en albums vertegenwoordigen, varieren van AC/DC’s ‘Back In Black’ tot Frank Sinatra’s ‘Theme from New York, New York’. Buiten deze twee genomineerden staan er nog meer albums en nummers op de hoog aangeschreven lijst, waaronder Billy Joel’s ‘Piano Man’, Paul McCartney & Wings’ album ‘Band On The Run’, Ray Charles’ ‘Hit The Road Jack’, the Drifters’ ‘On Broadway’, Charles Mingus’ album ‘Mingus Ah Um’, en de “self-titled” albums van Elton John en Whitney Houston.

De genomineerden zijn:

Singles
•The Titanic – Ernest V. “Pop” Stoneman (1924)
•Allons a Lafayette (Lafayette) – Joe Falcon (1928)
•Stealin’ Stealin’ – Memphis Jug Band (1928)
•My Black Mama (Parts 1 & 2) – Son House (1930)
•El Dia Que Me Quieras – Carlos Gardel (1935)
•Bonaparte’s Retreat – W.H. Stepp (1937)
•Ain’t Nobody Here But Us Chickens – Louis Jordan & His Tympany Five (1946)
•Near You – Francis Craig and His Orchestra (1947)
•Hound Dog – Willie Mae “Big Mama” Thornton (1953)
•Hit the Road Jack – Ray Charles (1961)
•On Broadway – Drifters (1963)
•Act Naturally – Buck Owens (1963)
•The Times The Are A-Changin’ – Bob Dylan (1964)
•I Got You (I Feel Good) – James Brown (1965)
•Piano Man – Billy Joel (1973)
•Theme From “New York New York” – Frank Sinatra (1980)

Albums
•Lost in the Stars – Original Broadway Cast (1949)
•Crosscurrents – Lennie Tristano Quintet (1949)
•Here’s Little Richard – Little Richard (1957)
•Mingus Ah Um – Charles Mingus (1959)
•Foggy Mountain Band – Lester Flatt, Earl Scruggs and the Foggy Mountain Boys (1961)
•John Coltrane and Johnny Hartman – John Coltrane and Johnny Hartman (1963)
•Elton John – Elton John (1970)
•Band on the Run – Paul McCartney & Wings (1973)
•That Nigger’s Crazy – Richard Pryor (1974)
•Back in Black – AC/DC (1980)
•Whitney Houston – Whitney Houston (1985)

Deel: