Op 28 januari 2013 brengt Mister and Mississippi het gelijknamige debuut uit bij V2 Records. De Nederlandse folkband riep voor de opnames de hulp in van producer Reyn Ouwehand (Kane, A Balladeer, Coparck). Ze waren gevallen voor zijn manier van werken: “Hij is iemand die het experiment aandurft en geduldig is. Zijn visie sluit perfect aan op de onze, het klikte meteen. Zijn studio is in een oude kerk, dat geeft een heel bijzondere sfeer. Als je goed luistert hoor je de kerk terug op het album, want we namen vrijwel alles live op.” Binnen een week stonden de elf nummers voor het album dan ook op tape.

Mister and Mississippi leerde elkaar anderhalf jaar geleden kennen op de Herman Brood Academie tijdens een schoolopdracht. Ze moesten drie liedjes schrijven en opvoeren. De klik was zo goed dat Samgar Lemuël Jacobs (zang, percussie), Maxime Barlag (zang, percussie), Tom Broshuis (gitaar, toetsen) en Danny van Tiggele (gitaar, zang) besloten als band verder te gaan. Het moest wel iets bijzonders worden en niet iets standaards. Nee, er moesten vier blikvangers op het podium zijn. Als een front, een muur.

Het vierde optreden van Mister and Mississippi ooit was tijdens de finale van de popprijs Amsterdam, die ze glansrijk wonnen. Vervolgens mochten ze optreden op het Amsterdamse bevrijdingsfestival, bij de popronde en 3FM. Ook hebben ze twee keer voor Patrick Watson geopend en heeft Blaudzun, een fan van de band, ze uitgenodigd om het voorprogramma te verzorgen tijdens aantal shows van zijn najaarstournee. Meer informatie en showdata: www.misterandmississippi.nl

Deel: