Double G, ofwel de Griekse rapper en producer Georgios Lazakis zat voorheen bij onder andere Kyteman’s Hip Hop Orkest en The Devastators. Double G brengt nu ook zijn solo-debuut ‘Life Story’, wat het verhaal vertelt over de etniciteit van de rapper en de crisis in zijn vaderland Griekenland. Het album, grotendeels door Double G zelf geproduceerd, bevat o.a. tracks met Kyteman, Termanology, Gery Mendes, Reks en The Outlawz, de Amerikaanse groep die in 1995 door rapper 2Pac werd opgericht.

Zijn eerste single ‘Take A Walk In My Shoes’ staat vreemd genoeg niet op ‘Life Story’, maar opvolgers ‘Greek History’ en ‘Nightmare’ maken gelukkig wel uit van zijn muzikale levensverhaal. De rapper maakt op die laatste track zorgvuldig gebruik van de kunsten van zijn oude bandleider Kyteman, die van het nummer een track maakt die gerust op een van zijn ‘Orchestra’-cd’s had kunnen staan.

Ook ‘Makaveli Apostles’ is een samenwerking, ditmaal met Kyteman’s rapper Unorthadox, Bless en The Outlawz (2Pac’s oude groep), en ondanks dat Outlawz-members Rufus Cooper III en Malcolm Greenridge samen met Unorthadox en Double G zelf het nummer schreven, heeft het veel weg van een collaboratie tussen The Game en 50 Cent, waarvoor natuurlijk groot respect.

Over het algemeen zijn de teksten op ‘Life Story’ erg persoonlijk. Zo gaat het nummer ‘On A Mission’ over Georgios’ familie en vrienden in Griekenland die deel uit maken van een zware crisis. De rapper heeft tussen de regels door veel kritiek op het beleid en geeft probeert met zijn muziek een brug te slaan tussen vaderland Griekenland en ons eigen land, waar Double G. een 27 jaar geleden gewoon is geboren.

‘Life Story’ is voor een debuut absoluut geen misser. Double G zal voor hardcore hipho-fans wellicht iets te mild overkomen, voor de mainstream levert de rapper een topalbum af. (8/10) (Rouch Trade)

Deel: