De Poolse progressieve rock band Riverside kondigde gisteren het nieuwe album “Shrine Of New Generation Slaves” aan. Het vijfde album van de band komt op 21 januari uit bij InsideOut Music. Het nieuwe album is opgenomen in de Serakos Studio in Warschau, Polen (waar de “Reality Dream Trilogy” ook was opgenomen) met Magda Srzednicka en Robert Srzednicki, heeft acht nieuwe nummers en duurt een dikke vijftig minuten. Enkele nieuwe songtitels zijn “Celebrity Touch”, “Escalator Shrine” en “Coda”.

De band over het nieuwe album: “In 2012 we’ve been focusing on the work on the new album, and trying to prove, mostly to ourselves, that we can still surprise with something, and what’s most important – create an album that would become our showpiece, music-wise and lyrics-wise,” says Mariusz Duda, the band’s leader. “The title might sound a bit intricate, but the acronym will definitely explain what we did with our music this time.”

Eerste live dates voor 2013 zijn ook bekend gemaakt, incl. drie shows in Nederland:

RIVERSIDE – Live 2013
22.03.2013 Haarlem (NL) – Patronaat
23.03.2013 Hengelo (NL) – Metropool
24.03.2013 Weert (NL) – De Bosuil

http://www.youtube.com/watch?v=9105B_gCrF0

Het nieuwe album is de opvolger van “Anno Domini High Definition“ uit 2009, dat in diverse landen in de charts stond, o.a. op #1 en met een gouden plaat in Polen, op #94 in Duitsland en #58 in Nederland. In 2010 bracht Riverside de EP “Memories In My Head” uit, om het tienjarige bestaan van de band te vieren.

Deel: