Tijdens de live show van Red Bull Bedroom Jam wisten de bands June en MacSwordfish de jury het meest te imponeren. Vier jonge bands presenteerden zichzelf aan het publiek en de jury, als voorprogramma van Go Back To The Zoo. ‘June heeft het gewoon goed voor elkaar en MacSwordfish heeft enorm veel potentie’, aldus de jury. De twee winnende bands mogen het op dinsdag 20 november tegen elkaar opnemen tijdens de live finale in de Red Bull Studio in Amsterdam. De winnaar mag een EP opnemen met de Engelse producer John Mitchell in de professionele Red Bull Studio én ze mogen het volledige voorprogramma verzorgen tijdens een show van Go Back To The Zoo.

Foto (c) Arenda de Hoop

In ’t Beest in Goes rockten de vier bands die de meeste online ‘buzz’ creëerden. Dit keer niet vanuit hun slaapkamer of online, maar live op het podium als voorprogramma van Go Back To The Zoo. De jury bestaande uit Pascal Molenaar (winnaar Red Bull Bedroom Jam 2011), Wilbert Stuifbergen (Live XS), Hilde Smetsers (Next Best Band) en de bandleden van GBTTZ beoordeelden de bands. De jury over de winnaars: “June was overduidelijk een winnaar. Alles klopte aan de band: het totaalplaatje, de energie en de muziek. Ze hadden het gewoon goed voor elkaar. MacSwordfish is een bandje dat bestaat uit drie talenten, jong nog, maar er zit enorm veel potentie in die jongens. We willen ze die kans graag bieden, omdat we in hen geloven.”

De uit Breda afkomstige jonge band MacSwordfish bestaat uit drie enthousiaste muzikanten met een overduidelijke drive: “Top! Mijn hart klopt nu echt in mijn keel. We voelen ons vereerd en kunnen niet geloven dat we gewonnen hebben. We vinden het een unieke kans om te mogen spelen in het voorprogramma van Go Back To The Zoo.” De 5-koppige band June uit Zundert, maakt sinds januari 2011 popmuziek met rock en funk invloeden. “Het is fantastisch dat we gewonnen hebben. Dit is zo ontzettend vet. Ook om vandaag hier te staan en het publiek mee te krijgen, was voor ons een briljante ervaring. En nu gaan we in een korte tijd nog een paar vette nummers maken en veel repeteren, zodat we rocken tijdens de finale!”

Red Bull Bedroom Jam leeft onder de bands en hun fans. Het filmpje van het optreden van Shabby Harry’s heeft zelfs meer dan 4.000 likes gekregen. De bands hebben de afgelopen dagen volop getwitterd en ludieke acties bedacht om hun fans te activeren. Ruim 80 bands begonnen aan de competitie, en er zijn er nog maar twee over: June en MacSwordfish. Nu is het aan de fans om de winnaar te kiezen tijdens de finale die live wordt uitgezonden op redbullbedroomjam.nl. Op 20 november weten we wie zich met recht de winnaar van Red Bull Bedroom Jam 2012 mag noemen.

Deel: