Vanavond is het de tweede avond dat de Belgische rockers in een uitverkocht 013 staan. Deze 3-mans formatie is het laatste jaar populairder dan ooit. Ze zijn het afgelopen jaar dan ook meer te vinden in het buitenland dan in hun eigen land. Hun grote internationale doorbraak hebben ze te danken aan hun Lykke Li- cover ‘I follow rivers’ die ze speelden bij Giel Beelen in de ochtendshow op 3FM, welke overigens 10 minuten voor aanvang in elkaar gezet is.

Dit is niet de muziek die ze normaal spelen, waardoor het verwachtingspatroon van veel bezoekers niet aansluit bij de melodieuze bak herrie die over hun uitgestort wordt. Maar toch weten deze rockers het publiek voor zich te winnen en elke zaal snel uit te verkopen. Voordat het tijd is voor deze Belgische rockers is het de beurt aan Walter Broes om het publiek op te warmen. Walter Broes is een man die aan de wieg stond van de Blues scène in België. Als frontzanger van de band The Seatsniffers Maakte hij ruim 10 jaar lang blues en roots muziek zoals het hoort; ruig, vuil en met een rauw randje.

Nu The Seatsniffers met pensioen is, treedt Walter Broer regelmatig op als gastgitarist. Vanavond verzorgt hij met Bernd Batke het voorprogramma. Bernd Batke is de frontman van Smokestack lightnin. Deze Duitse band beweegt zich op het snijvlak van country, blues en rock ’n roll. Heel spectaculair is het niet, deze twee mannen op het podium. Er gebeurd weinig, de muziek die gespeeld wordt is wat eentonige Amerikaanse Blues. De vraag is of het voorprogramma blijft hangen bij het publiek.

De intromuziek van Triggerfinger wordt ingestart. De Belgen komen het podium op en openen met ‘I’m coming for you’. De zaal gaat gelijk los, dat is waarvoor het publiek gekomen is. Snoeiharde rock ’n roll. Frontman Ruben Block weet het publiek meteen voor zich te winnen met zijn charmes. Ook de interacties tijdens de show met het publiek worden zeer gewaardeerd. De energie die van het podium spat, het strakke spel en de vakkundigheid van deze mannen zorgt voor een spectaculair optreden , waarbij de lichtshow het effect compleet maakt. Nummers als ‘Soon’ en ‘All this dancing around’ worden in een extra lange versie uitgevoerd.

Ook is er tijd om elkaar te complimenteren, zo krijgt Ruben Block het compliment van drummer Mario dat hij “The most sexy man on earth” is en dat heeft hij met name te danken aan zijn moves en lekkere kontje; alsdus Mario. Er zullen veel vrouwen zijn die dit kunnen bevestigen. Dan is het alweer tijd voor een toegift. Deze bestaat onder andere uit een drum-battle tussen Mario en niemand minder dan Cesar Zuiderwijk, de drummer van Golden Earring. Cesar Zuiderwijk drumt mee met de cover van Rihanna; ‘Man Down’. Dit nummer hebben ze tijdens de Red Bull Soundclash ook gespeeld en
Triggerfinger weet ook dit nummer op en unieke en retestrakke manier te coveren en eigen te maken.

Uiteraard kan ‘I follow rivers’ niet ontbreken in de toegift. Voor dit nummer wordt een tafel met glazen en vazen het podium op gereden waar Mario en Cesar samen met keukenmessen glazen muzikale klanken de zaal inwerpen, en tussendoor samen zelfs een dansje doen. De afsluiter van deze avond is ‘Is It’. Eén ding is zeker; Het trio Ruben, Mario en Monsieur Paul staan garant voor een stevige dosis rock, strak gespeeld en een lust voor het oog.

Foto’s (c) Nathalie Bauland/Patrick Spruytenburg

Deel: