De musicalbewerking van de bekroonde Amerikaanse klassieker Love Story is vanaf begin volgend jaar te zien in een geheel nieuwe versie in het Beatrix Theater Utrecht. Gisteren is bekend gemaakt dat Freek Bartels de rol van Oliver gaat spelen. De audities voor de andere hoofdrollen gaan binnenkort van start. Love Story is een productie die na een succesvolle periode op West End op dit moment in Philadelphia te zien is. Intiem, puur, romantisch en recht in het hart. “Echte liefde betekent nooit te hoeven zeggen dat het je spijt”.

Verhaal
Love Story gaat over de rechtenstudent Oliver, die uit een rijke familie komt, en verliefd wordt op Jenny, muziekstudente en afkomstig uit een arbeidersgezin. De twee besluiten om te trouwen tegen de wil van de vader van Oliver. Jenny geeft haar eigen droom om concertpianiste te worden op om Oliver te kunnen onderhouden tijdens zijn studie. Die beslissing brengt haar in conflict met haar liefhebbende vader. Na zijn afstuderen sluit Oliver zich aan bij een advocatenkantoor in New York en het paar besluit om een ​​kind te krijgen. Wanneer dit niet meteen lukt bezoekt Jenny een dokter. De volgende dag valt hun wereld uiteen…

Film
De musical is geschreven door Stephen Clark met muziek van Howard Goodall. Clark en Goodall zijn beiden verantwoordelijk voor de teksten. De film van Arthur Hiller uit 1970 maakte Ryan ‘O Neal en Ali MacGraw wereldberoemd. Schrijver Erich Segal schreef het verhaal als filmscript maar bracht het desondanks eerst uit in best selling boekvorm. De film werd genomineerd voor zeven Academy Awards en won er een voor Beste Filmmuziek, daarnaast won de film vijf Golden Globes.

Freek Bartels
In 2008 was Freek te zien als Enjolras in de musical Les Misérables, waar hij een John Kraaijkamp Award voor Aanstormend Talent mee won. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Ook was hij naast Simone Kleinsma en Stanley Burleson te zien in Sondheim In Songs in het M-Lab en de musical Petticoat. Afgelopen jaar was Freek te zien in het televisieprogramma de Beste Zangers van Nederland. Freek Bartels was eerder te zien in de ‘feel everything’ musical Next to Normal.

Deel: