Nadat Henny Vrienten in het programma van Ali B, Ali B Op Volle Toeren, al had kennis gemaakt met de hedendaagse Nederlandse hiphop leek het de heren van Doe Maar om in de vooravond van hun Symphonica in Rosso concerten in het GelreDome een plaatje uit te brengen waarop Nederlandse rappers een bewerking laten horen van hun nummers. Er was alleen 1 probleem. De originele tapes waren door platenmaatschappij Telstar overschreven met ander materiaal. Dus doken de heren een studio in Limmen in om de nummers opnieuw op te nemen zodat de rappers tapes zouden hebben waarmee ze konden werken. De “Limmen Tapes” zijn geboren. 

De rappers die, onder leiding van Postman, met deze tapes in de studio aan de gang zijn gegaan zijn Gers Paroel (Liever Dan Lief), The Opposites (Belle Hélène), Fresku (Pa), Sef & Spinvis (Doris Day), Kraantje Pappie & Postmen (Alles Gaat Voorbij), Winne, Sticks, Rico & Kubus (Doe Maar Net Alsof), Kempi (Nederwiet), Extince (Doe Maar Mee) en Postmen & Def Rhymz (De Bom). Deze bewerkingen leveren “De Versies” op. Sinds 14 september zijn de “Versies & Limmen Tapes” al verkrijgbaar en heeft Gers Pardoel zijn hit al te pakken, toch wordt vanmiddag de dubbel EP officieel gepresenteerd in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Giel Beelen is aangetrokken om deze middag aan elkaar te praten en kondigt achtereenvolgens The Opposites, Kraantje Pappie, nu samen met Winnie, en Gers Pardoel aan die hun versie aan het selecte publiek laten horen. Tussen deze optredens door wordt een filmpje van Fresku getoond van zijn vertolking van het nummer Pa, opgenomen op Curacao waar hij momenteel verblijft.

Na deze korte optredens worden alle aanwezige rappers, samen met de leden van Doe Maar, het podium opgevraagd en wordt officieel de dubbel EP uitgereikt. Als de heren rappers het podium hebben verlaten volgt er nog een presentatie. Die van “De Doos Van Doe Maar”. Deze wordt uitgereikt aan Doe Maar en bevat 13 CD’s en 10 DVD’s met (bijna) al het beeld- en geluidsmateriaal dat ooit verschenen is van de band. Een uniek collectors item voor de die-hard Doe Maar fan. Ook deze box ligt inmiddels in de winkels. Als deze uitreiking heeft plaats gevonden pakken de mannen van Doe Maar hun instrumenten nog even op en trakteren de aanwezigen op 2 nummers, waaronder Nederwiet. Als de laatste klanken zijn verstomt en Giel de slotwoorden heeft gesproken gaat iedereen naar huis. Allen met een grote grijns. Want het was wel heel leuk de mannen te zien spelen!

 

Foto's (c) 2012 Bert Vethaak

Deel: