De jaarlijkse zoektocht naar aanstormende cabaretiers met ambitie, talent, een eigen mening en natuurlijk een behoorlijke dosis humor gaat weer van start in Rotterdam. Op donderdag 20 en vrijdag 21 september presenteert fonkelnieuw cabarettalent zich in de intieme kleine zaal van Theater Zuidplein tijdens de voorselecties van het Rotterdamse cabaretfestival Cameretten. Op beide avonden komen vijf (reeds voorgeselecteerde meest talentvolle) deelnemers erachter of hun materiaal de publiekstest al kan doorstaan of dat er nog veel geschaafd moet worden. De selectiecommissie zal uitmaken wie er doorgaan naar de Halve finale in het oude Luxor Theater. Wellicht zie je hier hét aanstormend cabarettalent van Nederland voor het eerst op de planken! Aanvang 20.15 uur.

Cameretten heeft in de loop der jaren aangetoond een geweldig podium te zijn voor de ontwikkeling van vele nu grote cabaretiers. Bekende namen die in het verleden het festival wonnen zijn o.a. Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts. Maar ook de nieuwe generatie cabaretiers zoals Ronald Goedemondt, Daniël Arends en Jandino Asporaat zijn dankzij Cameretten doorgebroken bij het grote publiek.

De halve finale vindt plaats van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 november in het Oude Luxor Theater en de finale vindt plaats op zaterdag 24 november in het Nieuwe Luxor Theater. De voorverkoopprijs is € 9,50. Kaarten zijn via www.theaterzuidplein.nl te koop. Meer informatie is te vinden via www.theaterzuidplein.nl of www.cameretten.nl.

Deel: