Jeff Lynne komt met 2 albums in oktober. De zanger van de Britse band Electric Light Orchestra (ELO) komt 9 oktober met 2 platen uit. Solo album Long Wave en Mr Blue Sky, The Very Best of Electric Light Orchestra. Voor Mr Blue Sky, The Very Best of Electric Light Orchestra, zijn alle songs opnieuw opgenomen in Lynne’s eigen studio in Los Angeles.

Long Wave wordt gesierd met muziek uit de tijd dat Lynne’s levenslange passie voor muziek tot stand kwam. Hij brengt liedjes ten gehore die hij als kind voorbij hoorde komen op de lange golf radio. De nummers brengen hem terug naar het gevoel van vrijheid in die tijd en de eerste keer dat je bepaalde liedjes voorbij hoort komen op de radio en wat dat teweeg brengt. Het bracht bij Lynne een elektrisch lichtje aan het branden die tot op heden nog steeds brandt. Favoriete klassiekers uit de jaren 60 als ‘Mercy, Mercy’ , ‘Let it Rock’ en ‘So Sad’ steekt hij liefdevol in een eigen jasje. Ook pre rock klassiekers als ‘Bewitched, Bothered and Bewildered’ en ‘Love’ ontbreken niet.

Dit jaar bestaat ELO 40 jaar. In 2013 verschijnt er nog meer materiaal van Jeff Lynne, waaronder ELO Live! en uitgebreide versies van ELO’s album Zoom (uit 2001) en Lynne’s eerste solo plaat uit 1990 ‘Armchair Theater’. Electric Light Orchestra was populair in de jaren zeventig en tachtig. De band scoorde hits met nummers als Mr. Blue Sky en Sweet Talking Woman.

Deel: