Met de Uitmarkt start aanstaand weekend het culturele seizoen. Joop van den Ende Theaterproducties laat van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus theaterliefhebbers kennismaken met nieuwe uiteenlopende producties. Zo vinden er een tal van activiteiten plaats bij de informatiestand en is er een Hazes Marathon in het DeLaMar Theater. De Uitmarkt wordt traditioneel afgesloten met de AVRO Musical Sing-a-Long om 21.20 uur op het Museumplein.

Uitmarktstand Joop van den Ende Theaterproducties
De hoofdrolspelers uit Wicked, Keet! en Céline Purcell, signeren op zaterdag 25 augustus tussen 15.00 uur en 15.45 uur in de stand. Tommie Christiaan (Prins Erik) en Marjolijn Touw (Ursula) uit The Little Mermaid signeren op zondag tussen 17.00 en 17.45 uur. Bezoekers kunnen in de stand een Aspects of Love schilderij maken, op de foto in de Wicked Photobooth gaan en een speciale Sister Act zonnebril ophalen. Kinderen krijgen een verrassing. In de stand is alle informatie te krijgen over de producties van Joop van den Ende Theaterproducties van het komende seizoen. De stand is op zaterdag 25 augustus te bezoeken van 12:00 uur tot 18:00 uur en op zondag 26 augustus van 13:00 uur tot 18:00 uur.

12 uur lang Hazes in het DeLaMar Theater
Op zaterdag 25 augustus vindt de Hazes Marathon plaats in het DeLaMar Theater. Van 12.00 uur ’s middags tot 00.00 uur middernacht geven verschillende acteurs, zangers en presentatoren een theatrale- of muzikale interpretatie van de nummers van volkszanger André Hazes. Deelnemende artiesten zijn onder meer Martijn Fischer, Freek Bartels, Maria de Fatima, Hadewych Minis, Kees Prins, Petra Berger en Simone Kleinsma. De Hazes Marathon is een vervolg op de Wie is er bang voor Virginia Woolf? Marathon een van de grote publiekstrekkers van de Uitmarkt 2011. De Marathon wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai, Leo Blokhuis verzorgt de ‘Hoedje Op, Hoedje Af’-quiz en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid stelt bijzonder filmmateriaal ter beschikking. Het publiek kan voor € 3,50 een toegangsbewijs kopen voor deze marathon. Dit kaartje is tevens een tegoedbon van € 3,50 te besteden voor elke voorstelling in het DeLaMar komend seizoen. De samenstelling van artiesten wisselt per sessie www.delamar.nl.

Musical Sing-a-Long
Op zondag 26 augustus vormt de AVRO Musical Sing-a-Long weer de afsluiting van de Uitmarkt 2012. Dit is ook live te volgen vanaf 21.20 uur op Nederland 1. Verschillende musicalsterren zullen een optreden verzorgen onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Nieuw theaterseizoen
Joop van den Ende Theaterproducties komt dit seizoen, naast de twee lopende producties Wicked en The Little Mermaid, met drie nieuwe uiteenlopende musicals. Van zelf geproduceerde producties tot grootse internationale successen.

Gedurende het seizoen gaan de volgende musicals in première:
Aspects of Love – 7 oktober – DeLaMar Theater in Amsterdam, daarna in het hele land te zien.
Hij Gelooft in Mij – 11 november – DeLaMar Theater in Amsterdam.
Sister Act ­- Voorjaar 2013 in het AFAS Circustheater Den Haag.
Huidige producties:
The Little Mermaid – Vanaf 5 september in het Beatrix Theater Utrecht.
Wicked – AFAS Circustheater Den Haag.

Deel: