Strandfestival ZAND heeft gisteren – net als de vorige edities – 25.000 bezoekers getrokken. Daarmee was het festival voor de vijfde keer op rij uitverkocht. Op het strand van Almere waren optredens te zien van onder meer Ilse DeLange, Nick & Simon, Gers Pardoel, VanVelzen en Guus Meeuwis. De vijfde verjaardag van het festival verliep naar tevredenheid. Het prachtige zomerweer zorgde voor een uitmuntende sfeer op het strand. Veel bezoekers stonden vanuit het verkoelende water te kijken naar de optredende artiesten. 

Eerder op de dag verrasten de presentatoren Jeroen van Koningsbrugge en Lieke van Lexmond het publiek door zwevend over water te arriveren op het festivalterrein. Daarvoor gebruikten zij een nooit eerder in Nederland vertoond watersport product dat met behulp van waterdruk onder de voeten een persoonboven de waterspiegel kan laten voortbewegen. Het festival werd savonds ter ere van het jubileum afgesloten met een grote vuurwerkshow.

Machiel Hofman, organisator van het festival: “Deze editie is de kroon op het vijfjarig bestaan van het festival. Wat ooit bedacht is als een ‘muzikale stranddag’ kwam vandaag echt tot zijn recht. Van tevoren waren er maatregelen getroffen vanwege de tropische weersvoorspelling waardoor het festival zonder problemen is verlopen. We zijn er trots op dat we de bezoekers konden trakteren op een fantastische line up van Nederlandse topartiesten. Sommige bezoekers stonden vooraan mee te zingen, andere genoten op hun handdoek van de zon of vermaakten zich in het water. Al met al een fantastische editie van Strandfestival ZAND.”

De zesde editie van Strandfestival ZAND zal op zaterdag 24 augustus 2013 plaatsvinden.

 

    

Foto's (c) 2012 Freddie de Roeck

Deel: