Tijdens een interview heeft zanger/frontman Fred Durst laten weten dat Limp Bizkit verleden tijd is. Afgelopen mei liet Durst weten dat hij sinds hij een contract tekende bij het Lil Wayne's Cash Money label bezig was met twee projecten: een studio album getiteld 'Stampede Of The Disco Elephants', en de opvolger van hun uit 2005 daterende EP 'The Unquestionable Truth Part 1'. De zanger liet ook weten dat er geen sprake is van een "split up" van de band, hun populariteit is gewoon minder geworden en veel van hun voormalige fans zijn "verder gegaan".

Verder pratend over de huidige status van Limp Bizkit vertelde Durst dat ze niet meer in hun thuisland optreden. "We boycotten Amerika al een flink aantal jaren. Ik weet het niet, ik wil er niet op deze manier mee stoppen. In 2010 deden we wat radioshows voor een vriend en dat was het. We hebben sinds 2006 géén fatsoenlijke tournee gehad in de V.S. We hebben geen idee hoe het nu is in Amerika. Het gaat nu om de nieuwe muziek, en die is altijd aan het veranderen. Amerika wordt gedreven door de platenverkoopcijfers. Het is de thuisbasis van bedrijven".

Hij vervolgt: "Wij zijn "maar" Limp Bizkit, we weten dus niet om het anders te doen dan Limp Bizkit. In het jaar 2000 waren er 35 miljoen mensen verbonden met de band. Twaalf jaar later zijn veel van deze mensen verder gegaan. Wij zijn maar een moment in de tijd, het is voorbij". Afgelopen december vertrok de band bij hun oude platenmaatschappij Interscope, dit na de slechte verkoop van hun laatste album getiteld 'Cobra'. In april van dit jaar gingen de geruchten dat Durst de bandleden John Otto en DJ Lethal van de groep wilde scheiden.

Deel: