Het waargebeurde verhaal van tante Roosje komt naar Museum Bevrijdende Vleugels. De voorstelling Oorlogstuig speelt zich af tegen de achtergrond van oorlog en bevrijding in Brabant en is gebaseerd op het boek Tante Roosje van Paul Glaser. Door de ogen van de getalenteerde joodse danseres, Roosje Glaser, ziet u de oorlogsjaren voorbijtrekken in menselijke en dagelijkse sfeer met humor, optimisme en passie. Een sfeer die zwaar onder druk komt te staan door dreiging, onzekerheid en angst, maar meer nog door de gruwelijkheden van onaangenaam volk en onaangenaam materieel: OORLOGSTUIG.

Oorlogstuig is op 14, 15, 16, 18, 19, 21, 22 en 23 september te zien bij Museum Bevrijdende Vleugels. Kijk voor meer informatie, ticketverkoop en tijden op www.oorlogstuig.nl. Op vertoon van uw ticket van Oorlogstuig kunt u op dagen van de voorstelling Museum Bevrijdende Vleugels slechts voor € 6,50 bezoeken.

Museum Bevrijdende Vleugels is gelegen aan de Sonseweg 39 in Best op een prachtig terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht. Dankzij 3D-film, voertuigen, displays en foto’s ontstaat voor de bezoeker een duidelijk beeld van alle gebeurtenissen in deze oorlogsperiode. Museum Bevrijdende Vleugels is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Deel: