Na de hard rock bewerking van de Noordkaap’s ‘Ik Hou Van U’ komt Beyond The Labyrinth met een nieuwe single: ‘Unlock The Dream’, een song tegen homofobie. “Wij geloven dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn ongeacht het geslacht van zijn of haar partner naar keuze”, aldus Beyond The Labyrinth.

“In de huidige maatschappij worden wij nog steeds geconfronteerd met een ongelijke behandeling voor mensen die houden van iemand van hetzelfde geslacht … zichtbaar, bvb door geweld, of op een meer onderhuidse manier zoals misprijzende opmerkingen, vooroordelen, legale of practische obstructies die worden opgeworpen als excuus voor discriminatie” ‘Unlock The Dream’ is ook ineens de eerste song in Beyond The Labyrinth’s aanpak om onbekend talent in het zonnetje te zetten – in dit geval 2 dames in wiens afwezigheid het effect absoluut niet hetzelfde zou zijn.

“Unlock The Dream” werd ingezongen door Tokie Ayos. Tokie is van Filipijnse afkomst en verhuisde naar enkele jaren geleden België. Ze zingt meestal in een coverband maar wilde graag een uitzondering maken voor Beyond The Labyrinth. De band ontdekte Tokie omdat ze een collega is van Barbara, de echtgenote van drummer Michel Lodder.

Deel: