Op zaterdag 21 juli zal Kris Berry haar eerste optreden in het Verenigd Koninkrijk geven tijdens het BT River of Music Festival in Londen. Dit festival maakt onderdeel uit van de events die in Londen georganiseerd worden in het kader van de Olympische Spelen 2012. Kris Berry zal daar samen met een twaalfkoppige band en achtergrondkoor onder meer haar nieuwe single ‘Stick to the Recipe’ ten gehore brengen.

Kris Berry is nog maar net terug uit Berlijn waar ze een week geleden haar eerste buitenlandse show heeft gespeeld tijdens de BerlinRadar showcase. Het tweede optreden buiten eigen land zal op zaterdag 21 juli bij The Tower of London plaatsvinden. BT River of Music is een tweedaags festival met zes verschillende podia verspreid over Londen ter gelegenheid van de Olympische Spelen, die een week later van start gaan. Elk podium vertegenwoordigt een continent, zo zijn er twee Europe stages, een Asia stage, een Oceania stage, een Africa stage en het Americas stage. Kris Berry is geboren op het Caribische eiland Curaçao en uitgenodigd voor het Americas stage waar ze de Nederlandse Antillen vertegenwoordigt. Andere artiesten die tijdens River of Music optreden zijn o.a. Scissor Sisters, Jools Holland and his Rhythm and Blues Orchestra, Gurrumul en The Noisettes.

De Britse musical director en bekende trompettist Kevin Robinson betrekt Kris Berry bij zijn Soul Caribbean project tijdens het BT River of Music Festival. Robinson werkte eerder samen met o.a. Simply Red, Incognito, Tom Jones, Lauryn Hill en Paul McCartney en zal de avond op het Americas stage orchestraal leiden. De twaalfmans band en het koor brengt een verzameling van muzikale Caribische klassiekers in een eigentijds jasje. De muziek van Kris Berry’s debuutalbum ‘Marbles’ sloot zo goed aan op het thema dat ze als een van de weinige artiesten die avond een eigen nummer mag vertolken. Dat nummer is de nieuwe single ‘Stick to the Recipe’, een swingende en aanstekelijke track met een vrolijk ska-ritme. Daarnaast zal Kris ook deelnemen aan het finale nummer van de avond, de Jimmy Cliff klassieker ‘Many Rivers to Cross’, dat begeleid wordt door de twaalfmans band en het veertigkoppig koor Stratford East Singers.

Deel: