Zij won vorig jaar het programma X-factor, mocht haar persoonlijke keuze op haar debuutalbum ‘you vs me’ zetten en is het oogappeltje van Eric van Tijn. Rochelle Perts is bezig met een clubtour en stond donderdagavond met haar band in Tivoli de Helling. De zaal is gevuld met zo’n 150 man en bij elk optreden observeer ik de bezoekers en probeer een doelgroep te ontdekken. Het lukt me nog niet er een te ontdekken. Vooraan staan wat jonge meiden, aan de zijkanten wat ouder volk. We komen langzaam in de sfeer want pas vlak voor het optreden klinkt er geluid uit de speakers.

Rochelle komt met band het podium op en begint met 2 nummers van haar debuutalbum ‘Boring beautiful’ en ‘Chasing fire’. Ze laat de zaal meteen genieten van haar mooie stem. Dat ze talent heeft is wel duidelijk. Er is geen valse noot te ontdekken. Naast haar 1e single ‘What a life’, haar nieuwe single ‘Untouchable’ zingt ze ook de covers van Nelly Furtado ‘Big hoops’ en ‘Niggaz in Paris’ van Jay-Z en Kanye West. Die laatste versie deed ze onlangs nog live bij Giel Beelen in de ochtenduitzending van 3FM.

Rochelle maakt prima gebruik van het podium. Ze blijft niet achter haar microfoonstandaard staan, maar loopt regelmatig naar de zijkanten van het podium. Ook maakt ze een zelfverzekerde indruk tijdens het zingen en kijkt vaak haar publiek goed aan. Af en toe maakt zee en praatje tegen het publiek .Helaas doet ze dat naar mijn mening te weinig. Ze kondigt het nummer aan en begint. Daar valt volgens mij nog veel te winnen. Vertel iets meer over een nummer, hoe het op het album gekomen is of wat jou gevoel erbij is.Ook het voorstellen van de band bleef helaas achterwege. Ik ga er vanuit dat ze nog in het leerproces zit en dit in een volgend optreden mee kan nemen.

Als het aan mij ligt gaan wij meer van Rochelle horen, want ik geloof in haar.


Foto’s (c) 2012 Yuri Saalberg

Deel: